Op zondag 2 september kan je in Nijlen terecht voor het 4riVIERenfestival.

4riVIEREN festival te Kessel op zondag 2 september

Zondag 2 september organiseren Regionaal Landschap Rivierenland en de gemeente Nijlen de eerste editie van het 4riVIERENfestival. Dit in samenwerking met partners uit de natuur-, landbouw-, jacht-, toerisme- en erfgoedsector. Het evenement vindt plaats aan de oevers van de Grote Nete op de terreinen van melkveebedrijf Dirk en Kizzy Jacobs-Dockx, in de Bartstraat 38 te Kessel. 4riVIEREN is een gezellig, origineel en gratis natuurminnend festival met tal van leuke en interessante activiteiten voor de hele familie. Kortom, de ideale afsluiter voor de zomervakantie van 2012.

Waarom een 4riVIERENfestival?

De streek rond de benedenlopen van de zoetwatergetijderivieren Nete, Dijle, Zenne en Rupel is uniek. Maar door de ligging tussen Antwerpen en Brussel wordt de open ruimte helaas steeds schaarser … Nog té weinig mensen beseffen dat juist die open ruimte te midden van onze bijna volgebouwde regio van onschatbare waarde is om er aangenaam te leven, te wonen en te werken.
Reden genoeg dus om onze rivieren, het landschap, en alle mensen die er werken en leven elk jaar voor één dag samen te brengen om even stil te staan, te genieten en te (ri)vieren.

Iets voor kinderen?

Het zal wel zijn! Ooit al eens wortel geschoten? Misschien wel, maar waarschijnlijk niet in een wortelschietkraam? Of wat dacht je van een strobalenspeelberg, een plattelandsmobiel en een circusveld? Ben je moe gespeeld? Dan ga je toch gewoon even rusten op de retroligweide, een heerlijk ijsje eten op de dijk, luisteren naar een wonderlijk verhaal van Roodwaternacht of een ponyritje maken.

Leerrijk?

Absoluut! Tijdens de vieze beestjeswandeling van Natuurpunt ondervind je dat vieze beestjes eigenlijk niet zo vies zijn. Gedurende de melkkoetoer wordt er alleen over koetjes en kalfjes gepraat en de gids op het Fort van Kessel neemt je mee naar enkele donkere plekken uit onze geschiedenis. Vervoer naar het Fort gebeurt met paard en huifkar! Jawadde, daar wil ik ook naar toe! Muziek? Die maak je zelf. Samen met Hilde Frateur bouw je een ecologisch muziekinstrument dat je tijdens het optreden gebruikt om haar muzikaal te ondersteunen!

Iets voor volwassenen?

NATUURlijk! Natuurpunt en Wildbeheereenheid Nete en Wimp hebben een prachtige wandeling voorbereid die ze al te graag met jullie delen. Tijdens het wandelen is er zelfs een demonstratie met jachthonden voorzien. Ook aan de dijk kan je genieten van de kunstjes van onze trouwste viervoeter. Dorst, maar geen zin in Netewater? Dan komt een heerlijk bio biertje of een vers gemaakte fruitcocktail op het hoeveterras of aan de retroligweide goed van pas. Verder kan je een echte mandenvlechter aan het werk zien, meespelen met de stoere vikingcup, dansen met Agrum, de Heistse Murga fanfare, onze Nete-tentoonstelling bezoeken, een twister of broodje Pancho eten, of rondkuieren op de belevenissenmarkt.

Kijk goed naar het programma om te weten waar en wanneer de activiteiten plaatsvinden.
Informatie vind je op onze 4riVIEREN website (http://www.rlrl.be/4riVIEREN/programma.php